"נעורים" או מה עושים עם מה שנשאר מהחיים
פאולו סורנטינו 2015
על הר במרומי האלפים נפגשים מנצח תזמורות שפרש מניצוח, במאי העובד עם חבורת צעירים על תסריט לסרטו הבא, לספא המפואר שהם נפגשים בו כבר עשרות שנים מדי קיץ מגיעה בתו של המנצח שהיא גם מנהלת עסקיו, ושמגלה בחופשה שבעלה בוגד בה ועוזב אותה לטובת זמרת פופ, שחקן העובד על דמות בסרטו הבא, מראדונה (שנראה כמו הר אדם) עם העוזרת האישית שלו, ומיס יוניברס.
הסרט המתרחש רובו במקום מרוחק על הר גבוה, מזכיר ספרים (הר הקסמים) וסרטים על אתרי מרפא, שהם מקום לברוח משגרת החיים, לטפל בגוף ובנפש, להרהר. הגוף כאתר המבטא את הזמן החולף תופס מקום מרכזי בסרט הזה – העונג והסבל שהוא מסב לנו, הטיפול בו, הזנתו, עיסויו, שימורו.
פרד ומיק, מנצח בדימוס ובמאי ששעתו הטובה חלפה מזמן, (מרדונה המזדקן גם מסמל את התמה של "מי שהיו") אותם מגלמים באופן נפלא מייקל קיין והארווי קיטל, (לפחות בשביל זה שווה לראות את הסרט, אבל לא רק), נפגשים כאמור כל קיץ באתר זה, בנו של מיק נשוי לבתו של פרד, מלבד יחסי החיתון יש בינהם קשר מיוחד רב שנים, כולל תחרות רומנטית על לבה של אשה לפני שנים רבות, שפרד מסרב לשכוח. בקשר בינהם יש את הנינוחות והאמפטיה שיש בקשרים כל כך ארוכים, הנובעים מהיכרות עמוקה וקבלה האחד את השני.
נציג של מלכת בריטניה מגיע לספא ומבקש מפרד שינצח על יצירה מפורסמת שכתב "שירים פשוטים" לכבוד יום הולדתו של הנסיך, ובאותה הזדמנות יקבל ממנה תואר אבירות. פרד מסרב באבירות. אשתו, שהייתה הסופרן של היצירה הזו, ובצעה אותה במשך שנים, אינה יכולה לשיר יותר, ולכן, באקט של אהבה, הוא הפסיק לנצח עליה.
כשהרופא בספא נותן לפרד את תוצאות הבדיקות שלו, והוא אומר לו שהוא "בריא כמו סוס", אין לדעת אם לצחוק או לבכות – זה אומר שנשארו לו עוד איזה עשרים שנה לפחות להעביר בתור מנצח לשעבר, לראות את ילדיך נכשלים, קרוביך לוקים באלצהיימר, מתאבדים או סתם מתים. אז איך להעביר את הזמן הזה? איך למלא את הזמן במשמעות? לאמנים זה אולי קל יותר, כי הם משאירים בכל זאת משהו אחריהם. הרופא מוסיף ואומר לפרד שיצא החוצה, ששם נמצאים "הנעורים", זה אירוני, כיון שביחס אליו, כמעט כולם נמצאים בשנות הנעורים שלהם.
בסרט יש צילומים נפלאים של הטבע באלפים, אתרי הספא השונים ובעיקר הנופשים בו, רובם אינם צעירים כבר, המפקירים את גופם לטיפולים השונים שאולי ישמרו קצת את החיוניות שלהם, או יחזירו להם את נעוריהם. מרגש לראות את גופן של נשים ערומות, לא צעירות, כי זה הדבר הכי טבעי בעולם – להזדקן. וגם בגוף המזדקן יש יופי. אלא שאף אחד לא רוצה שזה יקרה לו.
ובניגוד לכך – לספא מגיעה מיס יוניברס לשבוע, זה הפרס שקבלה על הזכיה בתואר הנחשק. פרד ומיק היושבים בג'קוזי לוטשים עינהם בשלמות של גופה הצעיר, נזכרים בזמנים רחוקים, עת הם היו נמר צעיר בסתיו, בעוד הם מחליפים כל בוקר רשמים על תפקוד הפרוסטטה שלהם. אורחי המלון מספקים מקור לא אכזב לתצפיות, ניחושים הימורים והומור, תמיד מרתק לדעת מה הולך אצל השכנים.
וכמו בכל סרט טוב על קשיש הבוחן את עברו, יש מקום לשיחות נוקבות עם הילדים (לפני שמחזירים ציוד), במקרה זה בתו של פרד, המטיחה בו שהיה אב גרוע, וגם בעל גרוע, ועתה עליו להתמודד גם עם זה.
הסרט מרפרר כאמור להר הקסמים, לסרטים על זקנים הניגשים לעברם (ג'ין פונדה בתפקיד קאמפי קצרצר מזכירה לנו את "האגם המוזהב") לשמונה וחצי (במאי המנסה ליצור סרט באתר ספא, עם סצינה מקסימה שבה כל הדמויות מסרטים בעברו של מיק חוזרות אליו).
הצילומים הנפלאים ובעיקר כאמור צילומי הנופשים והנופשות הערומים, המפקירים את גופם לטיפולי הבריאות, אתרי הספא היפהפיים והטבע במרומי האלפים, מייקל קיין באחד מתפקידיו הטובים ביותר, הארוי קיטל כנ"ל, הופכים את הסרט הזה לסרט חובה